Hirdesd weboldalad a Google-ben
A Webnode 322 000 potenciális vásárlót hozott a cégeknek, amelyek kipróbálták reklámszolgáltatását
Sok vállalkozás találkozik azzal a problémával, hogy weboldala nem jelenik meg a Google-ben. Egyesek azért nem tűnnek fel jó pozícióban a találati listán, mert a vállalkozás és a weboldal viszonylag újkeletű, mások a sok versenytárs miatt. A Google által javasolt megoldás az AdWords, a Google hirdetési eszköze. A jövedelmező kampány eléréséhez azonban ismerni kell a rendszer működését
José de Sousa, a Spat – Consultoría, formación y Servicios weboldal tulajdonosa is ezzel a problémával nézett szembe. “Amint elkészítettük tanácsadó cégünk weboldalát, eldöntöttük, hogy hirdetni fogjuk a Google-ben. Mindazonáltal sok kétségünk is volt. A reklámszakma terén nem volt tapasztalatunk. Végül megrendeltük a Webnode szolgáltatását, és az eredmények pozitív változást hoztak. Legalább 11 vállalkozással léptünk együttműködésre, és már az első hónapban vásárlókat szereztünk."
Jelenj meg a Google-ben, és adj el minél többet
kisebb vállalkozások számára egyre nehezebb a Google találati listáján jó pozícióba kerülni. Főként, ha nemrég indítottad vállalkozásodat, vagy ha sok versenytársad van. Ráadásul a Google sem teszi ezt egyszerűvé. Manapság sok területen a fizetett hirdetéseknek nagyobb teret biztosítanak, mint az organikus eléréseknek. Ez talán túlzásnak hangozhat, de a képen látható az első benyomás, amit a látogató kap a keresőszó megadása után
Wordstream elemzése szerint, amely a Google 2013-as (harmadik negyedévi) eredményeit vizsgálja, a fizetett hirdetésekre a látogatók összesen napi 192 milliószor kattintanak. Ez több, mint 70 milliárd kattintást jelent a tavalyi évben.
Mivel az interneten való keresések 90%-a a Google-ben történik, érthető, hogy sok vállalkozás szeretne befolyásos pozícióhoz jutni ebben a keresőmotorban. Markéta Kabátová, a Webnode marketing igazgatója szerint “ez arról szól, hogy meglátni és megkívánni. A hirdetéseknél a befektetés lényege: releváns látogatók szerzése, akik vásárlókká válnak." 
A Webnode marketing csapata arra koncentrál, hogy a weboldalt azokhoz az internetezőkhöz juttassa el, akik érdeklődnek a weboldal által ajánlott termékek és szolgáltatások iránt. Ennek érdekében a stratégiailag optimalizált hirdetések akkor jelennek meg, amikor a látogató a vállalkozás, illetve üzlet profiljához szorosan kapcsolódó információkra keres rá, illetve megfelelő közelségben lakik a szolgáltatások eléréséhez. Markéta folytatja, “a végső cél azoknak a látogatóknak a vonzása, akik valóban vásárolni szeretnének." 
Megkérdeztük Ricardo F. Santos, a www.rtlocacaoecacambas.com tulajdonosának véleményét. “Üzletünk láthatóságának növelésére volt szükség új partnerek szerzése érdekében a szomszédos régiókból”, mondja. “Az elérések több, mint pozitív módon növekedtek, amikor a Webnode szolgáltatását választottuk.
Hogyan teszi a Webnode nyereségessé a Google hirdetéseket
2013-ban a , Webnode reklámszolgáltatása 322 000 releváns látogatást hozott az üzleti oldalaknak. Korlátozott költségvetéssel a hirdetések fölülmúlták a 20 millió megjelenést, vagyis ennyiszer tűntek fel összesen a Google-ben.
A fő elv a kockázatok minimalizálása az eredmények biztosítása érdekében. Ezért a kampányt kidolgozó szakértők felügyelik a folyamat minden egyes aspektusát, hogy a befektetés minél nagyobb megtérülését segítsék elő. A folyamat részei a következők: 
  •  A vállalkozás igényeinek és céljainak megismerése
  •  A piacon való megjelenés legjobb módjának kidolgozása a költségvetés optimalizálásával
  •  A weboldal feltérképezése a látogatók szempontjából, hogy a weboldal minőségi oldalként jelenjen meg a Google-ben
  • Nagyobb látogatottság és több potenciális vásárló szerzése a vállalkozás számára
  • A termékhez és szolgáltatáshoz vezető út lerövidítése. Megfelelő struktúra létrehozása, hogy a látogató egy kattintással megszerezhesse az információt, amelyre szüksége van 
  • A weboldal tartalmának ellenőrzése a hatékonyabbá tétel érdekében. A legjobb kulcsszavak, továbbá vásárlásra való felhívások a megfelelő helyen
  • Optimalizált hirdetések szerkesztése
  • Rendszeres riport készítése a kampány eredményeiről, beleértve a végső kiértékelést is 
Ha hirdetni szeretnéd vállalkozásodat, rendeld meg kampányunkat Webnode fiókodba való bejelentkezésed után weboldalad adminisztrációs felületén, az “Online reklám” pontban.
Ha bármilyen további információra van szükséged, lépj kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal a support@webnode.hu e-mail címen, és szakértőink személyesen válaszolnak neked.
Webnode, 2014. május
support@webnode.hu